TIPS TEROKA DUNIA 2

semoga tabah menghadapi dugaan

PADANG BESAR – Deria penglihatannya terpaksa dibuang, manakala kedua-dua kelopak mata ditutup serta dijahit dan sedikit lubang ditinggalkan bagi membolehkan air matanya mengalir keluar.

Begitulah sengsara ditanggung seorang pemandu lori, Muhamad Hanif Sunaid @ Shuib, 25, yang menderita akibat disimbah asid oleh seorang individu di Kampung Sentang, Utan Aji dekat sini pada Mei lalu.

Muhamad Hanif menjadi sedemikian rupa disebabkan simbahan asid tersebut terkena matanya yang mengakibatkan pancaindera tersebut terpaksa dibuang selain dia melecur hampir 50 peratus di muka dan badan.


Dia memberitahu, kulit pada belakang badan, paha dan kaki dijadikan pengganti kulit di bahagian muka dan badan depannya yang rosak teruk terkena simbahan asid tersebut.

“Kini seluruh badan saya terpaksa berbalut kerana sedang bersalin kulit dan ini menyukarkan saya bergerak selain hanya mampu terlantar di atas katil.

“Dulu saya tidak macam ini tetapi kini dah jadi begini, saya hanya mampu reda dan cuba menyesuaikan diri,” katanya kepada pemberita di rumahnya di Kampung Baru, Batu Bertangkuk dekat sini semalam.

p/s : credit to Kosmo! Online - Negara
lots of love,
noraqilahjohari

TERIMA KASIH SUDI BACA ヅ

2 comments

4 October 2011 at 21:18

ya allah..kesiannya dia
sampai hati manusia boleh begitu kejam terhadap manusia yg lain...

4 October 2011 at 23:56

tau spe..
tapi takdir tuhan kite xleh elak..
semoga die pasrah n sabar atas ujian yang menimpa..yang pasti, setiap ujian ALLAH SWT itu pasti ade hikmahnya..

Post a Comment
COPYRIGHT © SEGALA YANG TERCATAT ADALAH HAK MILIK NORAQILAH JOHARI