SIAPA KITA 'MENERAKAKAN' MEREKA?

"Jangan HINA permulaan seseorang kerana kita TIDAK tahu bagaimana pengakhirannya."


Ada sesetengah orang memandang wanita yang tidak bertudung dengan pandangan yang hina dan jijik. Saya sering melihat situasi ini di mana 'geng' wanita yang bertudung memandang 'geng' wanita yang tidak bertudung dengan senyuman sinis dan berbisik-bisik sesama mereka. Pelik kan ? Saya tidak faham dengan sikap mereka. Adakah mereka yang tidak bertudung itu sangat hina pada pandangan mata mereka? Duhai insan, hari ini mungkin mereka tidak bertudung dan tidak menutup aurat seperti kamu, tetapi akan datang mungkin mereka adalah yang paling IKHLAS menutup aurat. Kita tidak pernah tahu dan tidak akan tahu melainkan Allah swt. Sebagai seorang hamba-NYA, tugas kita bukanlah meng'HINA' insan lain tetapi mengajak mereka ke jalan-NYA dan saling mendoakan kesejahteraan bersama. 

p/s picture from mr.google
lots of love,
noraqilahjohari

TERIMA KASIH SUDI BACA ヅ

11 comments

2 June 2012 at 16:10

betul2...xsuka sgt org yg tgk2 sinis kat org lain...mmg la korg alim..tp xde hak nk kutuk2 diorg yg x bape nk alim tu..at least, tegur la scara berhemah..sy pn ad kwn yg free hair tp kdg2 die pakai jgk tudung..sekurang2 nya die sdr jgk yg die perlu pakai tudung even cara die tu mngkin x bape konsisten lagi..
smoga kita sama2 dilimpahi rahmatNya(:

2 June 2012 at 16:26

@Alynn Nyzaa

sama la kita..saya yakin, walaupun hari ni mereka tidak menutup aurat..1 ari nanti mereka pasti akan kembali ke jalan-NYA. Nak menegur biar la berhemah kn =)

2 June 2012 at 16:29

betul3 (:

2 June 2012 at 16:36

Btol.. tgur dgn cara baik lgi bgus.. air yg mnitis atas batu tiap2 hari akan membuat batu itu trhakis.. cube tgur dgn cara baik.. ∩__∩

2 June 2012 at 16:49

Saya dah follow awak jugak :) tq ea :D

2 June 2012 at 17:55

saya paling pelik orang yang berpuasa tapi tak cukup sembahyang nya. padahal kedua2nya wajib buat..

saya pun pernah buat macam tu dulu..tapi still pelik -_-

2 June 2012 at 20:25

SAYA SOKONG! hehe follow awak balik dah :)

2 June 2012 at 22:11

walau hanya sekadar senyuman jangan pamerkan jika niat di hati lain dari perbuatan kan?

aku senyum tanda salam kenal :)

2 June 2012 at 22:51

Thumbs up (Y)

20 June 2012 at 02:21

@Diela Natasha

time kasih =)

20 June 2012 at 02:21

@SaddLone

senyum seindah suria =) salam knal dear =D

Post a Comment
COPYRIGHT © SEGALA YANG TERCATAT ADALAH HAK MILIK NORAQILAH JOHARI